Facebook geen engatement bait

Facebook update tegen like-en-win acties

By | Facebook adverteren, Social Media | No Comments

Facebook Update 2018: tijd van like & win is definitief voorbij!

We weten het al veel langer; de inmiddels storende ‘like en win’ acties zijn niet effectief. Sterker nog, Facebook heeft voor dit jaar aangekondigd dat ze dit soort acties willen blokkeren. Ze worden namelijk te vaak als ‘spam’ ervaren.

Facebook noemt dit soort acties ook wel ‘Engament Bait’ oftewel de Facebook gebruiker te verleiden te liken, delen, taggen of commentaar te geven met als beloning bijvoorbeeld een kans om iets te winnen. Zie hieronder een paar voorbeelden:

  • advertenties waarbij gevaagd wordt iemand te taggen (‘ken jij iemand die ook …., tag dan deze persoon’)
  • advertenties waarbij gevraagd wordt te linken of te delen
  • advertenties om in commentaar te ‘stemmen’ of andere commentaar te zetten om zo kans te maken op….

Facebook 'aas' advertenties

Kortom, mocht je nog denken dat dit soort acties succesvol zijn dan moet je beseffen dat ze niet alleen (doorgaans) niet meer werken maar zelfs door Facebook tegengewerkt gaan worden!

Is jouw bedrijf Quiz-proof?

By | Geen categorie | No Comments

De inzet van een Quiz of (persoonlijkheid-) test kan enorm effectief zijn als het om leadgeneratie gaat!
Niet alleen is de response groot maar met de juiste vragen leer je enorm veel van je doelgroep. Kennis die je slim in kunt zetten in de follow-up om van een lead een klant te maken!

Is jouw bedrijf Quiz-proof? Kom er achter door onderstaande test te doen!

De eerste Facebook Update van 2018 en de gevolgen voor bedrijven!

By | Social Media | No Comments

Het jaar is net begonnen en de eerste update van het Facebook algoritme is al weer binnen!
Wat zijn de gevolgen voor bedrijven die actief zijn op Facebook?

Kern van Facebook’s eerste update 2018

1. Vrienden eerst!

De tijdlijn gaat dit jaar compleet op de schop volgens Facebook om de gebruiker weer centraal te kunnen zetten.
De afgelopen jaren is de tijdslijn in de ogen van velen ‘vervuild’ geraakt met berichten van bedrijven en worden berichten van je vrienden en familie door deze commerciële boodschappen weggeduwd. En dat gaat veranderen!

Het algoritme (de ‘formule’ van Facebook die bepaalt welke berichten je wel / niet te zien krijgt) gaat er voor zorgen dat berichten van je vrienden / familie weer voorrang krijgen. En dan uiteraard wel die personen waar je ook daadwerkelijk het meeste interactie mee hebt. Oftewel, niet het berichtje van een verre tante waar je nooit op reageert, maar het bericht van een vriend waar je de berichten vaak van liked / voorziet van commentaar / deelt, die berichten krijgen nóg meer voorrang.

2. Lokaal nieuws krijgt voorrang

Jawel, in de geest van Local Boost zullen we maar zeggen, begrijpt Facebook dat wat in je omgeving gebeurt waarschijnlijk relevanter is dan ver weg. Lokaal nieuws, events en andere lokale mededelingen. Let wel, dit gaat stapsgewijs door Facebook uitgerold worden, maar een lokale marketing gaat op Facebook dus letterlijk voor een ‘local boost’ zorgen 🙂

En wat betekent dit voor bedrijven / bedrijfspagina’s op Facebook?

Eigenlijk heel simpel en in lijn met wat de laatste jaren al gaande is. En dat is dat het organische bereik (aantal mensen dat het bericht van je bedrijf ziet) nog veel lager zal worden. Je moet dus van hele goede huize komen met berichten die ook echt gedeeld worden, anders kun je het wel vergeten dat veel mensen je post zullen zien.

En dus? Logisch gevolg is dat je als bedrijf echt moet adverteren op Facebook om mensen te bereiken. Even heel kort-door-de-bocht heb je als bedrijfs nauwelijks iets op Facebook te zoeken als je niet bereidt bent te adverteren. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn, want adverteren op Facebook is nog steeds het meest effectieve en goedkoopste advertentieplatform!

Local Boost Facebook Customer Chat

Nieuw: Facebook Messenger als chatbot op je website!

By | Facebook Messenger Chatbots, Leadgeneratie, Social Media | No Comments

Facebook Customer Chat

Zo heet de nieuwste functie van Facebook Messenger. Met hulp van een plug-in op je website (stukje code) kun je Facebook Messenger inzetten als chatbot op je website.

Wat is daar het voordeel van?

Deze chat functie maakt het veel gemakkelijker om met bezoekers van je website een conversatie te beginnen op een platform dat bijna iedereen heeft; namelijk Facebook. En als je Facebook hebt, heb je ook Messenger (ongeacht of je hier veel gebruik van maakt). Je bereikbaarheid is dus gigantisch.

Inzet Facebook Messenger chatbots als Marketing Automation tool

Nu denken de meeste bedrijven dat live chatten enorm veel tijd (en dus man/vrouw kracht) kost. Maar dat hoeft dus helemaal niet. Want, sinds kort kun je zogenaamde ‘Chatbots’  het gesprek grotendeels over laten nemen. Dat maakt het tot een nieuwe vorm van Marketing Automation omdat je de hele communicatie flow vooraf geautomatiseerd opgezet hebt. Dat scheelt je niet alleen enorm veel tijd, maar biedt je ook de mogelijkheid het gesprek te sturen en de richting die voor jouw bedrijf belangrijk is; lees: leads genereren!

Wil je weten hoe het werkt? Ervaar het zelf!

Om de potentie te ervaren van een Facebook Messenger Chatbot, kun je het beste simpelweg op deze linkt te klikken.

Je komt  dat in een gesprek met een Chatbot terecht waar een ‘flow’ doorloop waarbij de content die je ziet, afhankelijk is van waar je op geklikt hebt.

 

Het mes snijdt dan aan twee kanten. De bezoeker krijgt relevante informatie op basis van z’n klik gedrag. De gebruikerservaring is optimaal omdat de meeste mensen vanuit Messenger en WhatsApp gewent zijn op deze manier te communiceren. Dat werkt veel gebruiksvriendelijk dan het klikken door een website.  Voordeel voor je bedrijf is dat je in het management systeem precies ziet wie welk pad doorlopen heeft! Enorm krachtig als het om leadgeneratie gaat!

De resultaten

Daar kan ik kort over zijn. De open-ratio’s en CTR liggen bij Facebook Messenger extreem veel hoger dan bij de traditionele e-mail. Open ratio’s van boven 80% zijn eerder regel dan uitzondering.

Met name als je adverteert op Facebook is het echt de moeite waard om de advertentie niet door te laten linken naar een landingspagina maar naar Facebook Messenger. Je zult verbaasd zijn over het resultaat!

 

 

 

Local Boost Facebook Messenger Ads

Van Facebook Ad naar rechtstreeks contact in Messenger

By | SEA, Social Media | No Comments

Waarom Facebook Messenger Ads zo interessant zijn!

Facebook verandert om de haverklap haar advertentie voorwaarden en specificaties. Niet altijd even handig. Maar gelukkig staat daar tegenover dat ze regelmatig nieuwe, enorm interessante advertentie mogelijkheden bieden. Na Facebook Lead Ads, biedt Facebook nu ook de zgn. Messenger Ads mogelijkheden.

Wil je meer weten over deze geweldig krachtige manier van adverteren waarbij je bezoekers vanuit je advertentie niet naar een URL laat gaan maar rechtstreeks de conversatie aan kunt gaan in Facebook Messenger? Klik dan op deze link!

Local Boost: 30% zoekopdrachten is lokaal gericht

Google: mobiel verbindt klant met winkel

By | Google, local search, SEO | No Comments
Local Boost mobiel retail

Bezoek aan winkel (juist-) dankzij mobile search!

Google onderzoekt continu het zoekgedrag van consumenten. Al jaren is een explosieve toename te zien in zoekopdrachten vanaf mobiel; sterker nog mobiel is desktop al voorbij in zoekvolume. Nog steeds zijn er volksstammen aan retailers die het maar niets vinden; consumenten die op hun mobieltje op zoek zijn naar informatie. Onterecht. Want, die mobieltjes zorgen juist voor winkelbezoek!

76% bezoekt na mobiele zoekopdracht een fysieke winkel binnen 24 uur

Die weerstand is volkomen onterecht. Consumenten die op hun mobieltje op zoek zijn naar een product of dienst hebben een gerichte aankoop intentie. Want, maar liefst 76% van alle consumenten bezoekt binnen 24 uur de fysieke winkel die zie op hun mobieltje vonden na het intypen van een zoekopdracht in Google!

Kortom alle aanleiding om hoge prioriteit te geven aan het optimaliseren van mobiele vindbaarheid (mobile SEO)!

Koopintentie: 28%

76% dan is mooi. Maar kijken-kijken-niet-kopen? Nee hoor, want maar liefst 28% koopt ook daadwerkelijk. En dat is echt een heel hoog percentage!

Local Search op mobiel: 30%

Vanwege de koopintentie is het ook niet zo gek dat maar liefst 30% van alle zoekopdrachten in Google momenteel gericht is op een specifieke lokatie; oftewel een zoekopdracht waar ook een plaatsnaam ingetypt wordt. En dat maakt Lokale marketing, zeker in combinatie met ‘mobile search’ tot dé online kans voor de gemiddelde retailer. Ongeacht webshop en/of met fysieke winkel!

Wil je meer weten over dit soort kansen? Neem even contact met ons op!

 

cc