Effectiever adverteren op LinkedIn met Native Video Advertenties

Effectiever adverteren op LinkedIn met Native Video Ads

Het heeft even moeten duren….maar het lijkt erop dat LinkedIn eindelijk flinke stappen neemt op het gebied van adverteren.
Adverteren op LinkedIn is weliswaar aanzienlijk duurder dan op bv. Facebook, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn al de waarde van de leads maar hoog genoeg is. Het gaat immers niet zozeer om de kosten, maar om de Return On Ad Spend (ROAS).

We weten allemaal dat adverteren met inzet van video’s doorgaans veel effectiever is dan een advertentie die bestaat uit alleen een afbeelding met wat tekst. En dus kan het adverteren op LinkedIn aanzienlijk interessanter worden nu het mogelijk is video’s in te zetten!

Matched Audiences

De videos’ kunnen vervolgens ingezet worden op de zgn. Matched Audiences van LinkedIn. Deze Audiences bestaan uit 3 hoofdgroepen; remarketing – contact targeting en account targeting.

Bij remarketing kun je de video tonen aan mensen die eerder op je website zijn geweest. Bij Contact targeting kun je de video laten zien uit mensen uit je bestaande netwerk (eventueel via .csv bestand geupload naar LinkedIn). En bij Account targeting kun je je video laten zien aan personen die werkzaam zijn bij bedrijven die buiten jouw netwerk vallen.

Omdat de meeste bedrijven nog maar weinig ervaring hebben met het adverteren op LinkedIn, is het met Video Ads echt hét moment om in te stappen en  aan de slag te gaan met adverteren op LinkedIn. Wil je hier meer over weten? Dan horen we dat graag!