Recruiter opgelet: Facebook Jobs biedt nieuwe kansen om vacatures te plaatsen

Facebook Jobs als kans voor recruiters

Facebook Jobs – naast LinkedIn een nieuwe kans om vacatures gericht onder de aandacht te brengen!

In 2017 is Facebook begonnen met het testen van een nieuwe functionaliteit: Facebook Jobs. Hierbij gaat Facebook (voor een deel-) de concurrentie aan met LinkedIn wat voor alles wat met arbeidsbemiddeling natuurlijk nog steeds hét platform is. Maar let op. Facebook biedt met Facebook Jobs een mogelijkheid om heel eenvoudig en vooral héél gericht vacatures onder de aandacht te brengen.

Voordelen voor recruiter

De voordelen van Facebook Jobs voor recruiter zien we bij Local Boost als volgt

  • zeer eenvoudig een vacature aan te maken
  • sollicitatie wordt automatisch voorzien van up-to-date contactgegevens van de sollicitant (deze gegevens komen nl. uit het Facebook profiel van de sollicitant)
  • omdat je het mail adres hebt, kun je eenvoudig in een follow up vragen om uitgebreid CV
  • …..of je stuurt direct vanuit de sollicitatie een Facebook Messenger bericht (met open-ratio’s van 80% en hoger)
  • de vacature kan net als een Facebook bericht zgn. ge-boost worden, oftewel als advertentie ingezet worden!!! En dát is heel krachtig
  • je kunt direct vanuit de sollicitatie een afspraak plannen met de ingebouwde afspraak-tool

Voordelen voor kandidaat

  • heel eenvoudig om te solliciteren; klik op vacature advertentie en al je gegevens worden automatisch toegevoegd (deze kun je uiteraard meteen aanpassen als je dat wilt)

Het kan zijn dat op dit moment (30 maart 2018) je Facebook Jobs nog niet op je bedrijfspagina bij de tabs ziet staan. Hou het dan goed in de gaten, we hebben Facebook rechtstreeks gesproken en ze geven aan dat as-we-speak Jobs na USA nu in Europa uitgerolt wordt!

Heb je vragen over Facebook Jobs en de (advertentie-) mogelijkheden om effectief kandidaten te werven? Laat het ons weten (klik hier)!

Facebook Jobs

Leave a Reply