Leadgeneratie met Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Goed gevonden worden in Google is een belangrijke factor als het om leadgeneratie gaat. SEO is de strategie die er voor zorgt dat uw website beter gevonden wordt in zoekmachines als Google. Wij zorgen ervoor dat uw website beter vindbaar wordt. Zodat uw potentiële klanten u weten te vinden!

Uw website techniek SEO proof

Een aantal jaar geleden was ‘het beter gevonden worden in Google’ vooral een technische aangelegenheid. Inmiddels is de techniek van uw website niet de enige factor.

Dat gezegd hebbende, moet uw website technisch gezien voldoen aan de richtlijnen van Google. Zodat het Google mogelijk wordt gemaakt te bepalen waar uw website over gaat en bij welke zoekopdrachten deze past.

Steeds belangrijkere factoren zijn de optimalisatie voor mobiel gebruik (controleer dit op Google’s Mobile Friendly checker) en de snelheid van de website. Maar let op; een website die technisch gezien op orde is, is absoluut géén garantie voor een goede vindbaarheid in Google.

Content, dé kritische succesfactor

Eén van de belangrijkste factoren als het om SEO gaat, is de kwaliteit van de content op uw website. Oftewel het veel gehoorde ‘content is king‘. Content in de zin van teksten, afbeeldingen, filmpjes, tweets etc. en daarnaast ook de meer ‘technische content’ als pagina titels, meta descriptions en tags.

Google begrijpt dat websites die regelmatig nieuwe teksten en/of berichten plaatsen, aantrekkelijker zijn voor bezoekers dan websites waar oude teksten op staan. Google beloont ‘verse content’ met een betere vindbaarheid. Maar, bovenal moet de content relevant zijn. Ziet Google dat bezoekers uw webpagina direct weer verlaten, dan is dat een signaal voor Google dat uw content niet relevant is. En dat gaat weer ten koste van de vindbaarheid.

Kortom, succes is een kwestie van een effectieve content strategie.