Adverteren op Social Media?

Social Media platforms als Facebook, Instagram en LinkedIn bieden enorm effectieve advertentiemogelijkheden. Omdat er enorm nauwkeurig getarget kan worden op uw doelgroep én de kosten relatief laag zijn, is het adverteren op Social Media een van de meest effectieve manieren om leads te genereren!

Adverteren op Facebook

Veel bedrijven zijn nog steeds in de veronderstelling dat de berichten die ze plaatsen door alle Facebook volgers gezien worden.
Niets is minder waar, nog geen 5% van de berichten van bedrijven worden getoond aan de volgers. Om als bedrijf zichtbaar te zijn op Facebook, en zeker om leads te genereren is adverteren een absolute must. En dag geldt niet alleen voor B-to-C maar ook B-to-B!

Laser targetting van uw doelgroep

Adverteren op Facebook is een van de goedkoopste manieren om online leads te genereren. Dit komt omdat de kosten relatief laag zijn en er eindeloos veel manieren zijn om uw doelgroep te targetten; op basis van demografische kenmerken, interesses of remarketing. Binnen het Facebook Ads platform kunt u ook adverteren op Instagram. Advertentie campagnes op Facebook kunnen continu op basis van resultaten bijgestuurd worden, inclusief het budget dat u inzet. Zo heeft u optimale grip op uw resultaten.

Een van de laatste ontwikkelingen is de mogelijkheid om leads te genereren via Facebook Messenger Chatbots (zie de pop-up op deze website).

Adverteren op Pinterest

Pinterest is een enorm interessant platform voor bedrijven die producten of diensten bieden die erg visueel gericht zijn. Denk aan fashion, interieur, travel, sport, food etc. etc. Pinterest groeide afgelopen jaar bijna net zo hard als Instagram en is met een groei van ruim 18% in Nederland een platform dat geweldige kansen biedt. In de USA biedt Pinterest bedrijven al een tijdje de mogelijkheid om te adverteren met zgn. ‘promoted pins’ bestaande uit afbeeldingen of video. De resultaten zijn indrukwekkend. Zo blijkt meer dan 60% van de gebruikers een aankoop te hebben gedaan na het zien / klikken op een Pinterest advertentie!

Adverteren op Pinterest nu ook in Nederland!

Sinds kort heeft Pinterest haar advertentiemogelijkheden ook in Nederland beschikbaar gesteld. Alle reden om hier snel bij te zijn, zeker omdat er nog maar weinig concurrentie is en daarmee de advertentiekosten laag zijn.

Adverteren op LinkedIn

Net als Facebook biedt LinkedIn ook interessante advertentiemogelijkheden waarbij heel gericht geadverteerd kan worden op uw specifieke doelgroep. Met name in de zakelijke dienstverlening is het genereren van leads via LinkedIn erg interessant, ondanks dat de kosten wat hoger liggen dan bij bijvoorbeeld Facebook.

Onontgonnen gebied en dus een kans!

Ondanks dat er al geruime tijd geadverteerd kan worden op LinkedIn zijn de meeste bedrijven nog onbekend met adverteren op LinkedIn. En juist dat kan een enorme kans voor uw bedrijf zijn! Want, de kans is groot dat u opvalt bij een lage concurrentie van adverteerders die om aandacht vragen.